25 juni 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

Webasto laadpaal kopen? Deze keus kun je maken

Webasto is een bekend merk, want de Duitse fabrikant staat bekend om het fabriceren van panoramische daken en airconditioningsystemen. Tegenwoordig produceren ze ook innovatieve laadpalen. Bij Webasto draait het om eenvoud en kwaliteit en dat zie je terug aan de laadpalen die zij in het assortiment hebben. Kwalitatief goed en simpel te gebruiken. Wil je een Webasto laadpaal kopen? In onze blog vertellen we welke keuzes je hebt.

Webasto laadpaal kopen? Je hebt  één smaak

Bij de Duitse fabrikant draait het om eenvoud en het is dus niet meer dan logisch dat ze ook maar één variant van de hun laadpaal aanbieden. De Webasto Pure II is een simpele wallbox die er prima uitziet en de elektrische zo snel mogelijk kan opladen. Er zijn wel verschillende modellen van de Webasto Pure Ii verkrijgbaar. De verschillen tussen de varianten hebben te maken met of de wallbox geschikt is voor een eenfasige of een driefasige aansluiting, hoe lang de oplaadkabel is en wat de laadcapaciteit is.

Wat is een wallbox?

De Webasto Pure II is een wallbox, maar wat houdt dat in? Een wallbox is een stuk kleiner en minder nadrukkelijk aanwezig dan een conventionele laadpaal die je moet neerzetten. Een wallbox monteer je daarentegen op een muur of een vlakke oppervlakte die groter is dan de lader zelf. Dat maakt het mogelijk om de lader zowel binnen als buiten te gebruiken. De lader is bestendig tegen verschillende weersomstandigheden en af te sluiten met een sleutel. Zodat niemand ongewenst gebruik kan maken van de laadpaal. De lader is ook perfect voor als je een carport of een garage hebt.

Webasto laadpaal kopen? Kijk eens naar de Webasto Pure II 22Kw

Een Webasto laadpaal kopen? De Webasto Pure II kun je zowel voor een eenfasige als driefasige aansluiting bestellen en wordt geleverd met een universele type 2 laadkabel van 4,5 meter. Dat houdt in dat je vrijwel iedere elektrische auto met deze laadpaal kunt opladen. Voor een meerprijs kun je een doe-het-zelf-kit bestellen en het pakket bevat alle benodigdheden om de laadpaal op de meterkast te kunnen aansluiten. Uiteraard kun je ook een installatie bestellen en dan wordt de lader op de gewenste plaats gemonteerd en geïnstalleerd door een expert. 

Webasto laadpaal kopen? De Webasto Pure II 11Kw is ook een mooi product

De Webasto Pure II 11Kw ziet er exact hetzelfde uit als de versie met een laadcapaciteit van 22Kw, maar je kunt wel keuzes maken voor een kabel met een lengte van 4,5 of 7 meter. De universele type 2 kabel maakt de lader geschikt voor vrijwel iedere EV. Of je nu een Tesla, Mercedes-Benz of een Opel rijdt. Voor een meerprijs kun je ook een installatiekit bestellen zodat je de lader eenvoudig zelf kunt monteren en op de meterkast kunt aansluiten. Het advies is om de installatie te laten doen, want dan krijg je ook garantie op de installatie. Bij problemen en storingen worden deze dan ook deskundig opgelost.

De zogenaamde offline lader

De Webasto Pure II is een zogenaamde offline lader en dat houdt in dat je de lader niet met het internet kunt verbinden. De meeste laadpalen zijn producten die je met het internet kunt verbinden en met een app kunt bedienen. Dat is handig, maar ook een stuk duurder. De Duitse fabrikant houdt het simpel en fabriceert betaalbare laadpalen die kwalitatief uitstekend zijn. Ter bescherming wordt de paal geleverd met een sleutel en kun je de box ontgrendelen als je de auto wilt opladen. Misschien iets minder luxueus, maar wel doeltreffend! Daarom is een Webasto laadpaal kopen ook een goed idee!