25 juni 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

De dagwaarde motor laten bepalen

Het is altijd prettig om te weten wat de waarde is van de motor, ook wanneer er geen plannen zijn om die van de hand te doen. Met het laten bepalen van de dagwaarde kunnen er besluiten worden genomen die betrekking op grote uitgaven voor de motor. Is het namelijk de investering wel waard gezien de waarde? Bepalen van de dagwaarde motor is afhankelijk van enkele factoren.

Geeft een objectieve kijk op de motor

Er wordt bij dagwaarde motor bepalen namelijk gewerkt met factoren die doorslaggevend zijn. De kilometerstand en het bouwjaar zijn daarvoor belangrijk, maar is dat niet voldoende. Hoe zit het namelijk met het onderhoudt en eventuele defecten? Het kunnen aantonen dat de motor altijd volgens schema naar de garage is geweest voor het nodig onderhoudt, reparatie- en inspectierapporten, draagt altijd bij om de dagwaarde motor aan te scherpen. Misschien het moeilijkst om in te schatten voor dagwaarde motor is de vraag die er op dat moment is naar het betreffend merk en model. Voor een zeldzaam model zal er meer geboden worden en zal de dagwaarde flink omhoog worden gebracht. Het zal nu wel duidelijk zijn dat het niet eenvoudig is om zelf de berekening uit te voeren.

Met de beschikbare hulpmiddelen is het echter geen uitdaging

Het werk wordt uit handen genomen en kan dagwaarde motor online worden uitgevoerd. Dat maakt het eenvoudiger en hoeft het allemaal ook niets te kosten. De sites waar het allemaal mogelijk is kunnen eveneens worden gebruikt om de motor te verkopen. Deze mate van dienstverlening valt dus in het voordeel uit van alle partijen. Ook motordealers zijn graag bereidt om dagwaarde motor te berekenen en zo met een eerlijk bod te komen. Bij verkoop moet er ook gevraagd worden of de motor kan worden afgehaald en afgifte van het vrijwaringsbewijs meteen zal gebeuren.