25 juni 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

Mercedes-Benz en autonoom rijden

Mercedes-Benz en autonoom rijden

Mercedes-Benz is een pionier op het gebied van autonoom rijden en heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van zelfrijdende technologieën. Het merk streeft ernaar om het rijden veiliger, comfortabeler en efficiënter te maken door middel van geavanceerde rijhulpsystemen en kunstmatige intelligentie.

Golf r intake
CTS Turbo
Racingline r600 intake

Een van de belangrijkste innovaties van Mercedes op het gebied van autonoom rijden is het DRIVE PILOT-systeem. Dit systeem, geïntroduceerd in de nieuwste S-Klasse, biedt autonome rijfuncties op niveau 3. Dit betekent dat de auto in bepaalde omstandigheden zelfstandig kan rijden, zoals op snelwegen bij lage snelheden. Het systeem maakt gebruik van een combinatie van camera’s, radar en lidar om de omgeving van de auto te monitoren en veilige rijbeslissingen te nemen.

Het DRIVE PILOT-systeem kan de rijtaken overnemen in files en druk verkeer, waardoor de bestuurder kan ontspannen en zich op andere taken kan concentreren. Het systeem kan zelfstandig versnellen, remmen, sturen en van rijstrook wisselen. In noodgevallen kan het systeem ook de auto veilig tot stilstand brengen en hulpdiensten waarschuwen.

Een ander innovatief systeem van Mercedes is de actieve parkeerassistentie. Dit systeem helpt bestuurders bij het vinden van parkeerplaatsen en kan de auto autonoom inparkeren. Het systeem maakt gebruik van sensoren en camera’s om de auto nauwkeurig in krappe ruimtes te manoeuvreren, wat het parkeren in stedelijke omgevingen aanzienlijk vergemakkelijkt.

Mercedes-Benz heeft ook de Car-to-X communicatie ontwikkeld, een technologie die voertuigen in staat stelt om met elkaar en met de infrastructuur te communiceren. Dit systeem waarschuwt bestuurders voor mogelijke gevaren zoals ongevallen, wegwerkzaamheden en slechte weersomstandigheden, waardoor de algehele verkeersveiligheid wordt verbeterd.

De inzet van Mercedes-Benz voor autonoom rijden gaat hand in hand met hun focus op veiligheid. Alle autonome rijfuncties worden grondig getest en gevalideerd om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Mercedes streeft ernaar om volledig autonome voertuigen te ontwikkelen die kunnen bijdragen aan het verminderen van verkeersongelukken en congestie, en tegelijkertijd de rijervaring verbeteren.

Door voortdurend te innoveren en nieuwe technologieën te ontwikkelen, blijft Mercedes-Benz een leider in de evolutie van autonoom rijden. Hun geavanceerde systemen en toewijding aan veiligheid en efficiëntie zetten de standaard voor de toekomst van de auto-industrie.