21 april 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

Tractor

Hoe kan je een trekkerrijbewijs halen?

Wil je een trekkerrijbewijs halen? Dan kun je hiervoor terecht bij diverse rijopleiders in de provincie Brabant, zoals Kees de Vaan Opleidingen. Hier kun je het tractorrijbewijs supersnel halen, omdat de opleider met twee trekkers rijdt. De rijinstructeur zal je vakkundig opleiden om op een gecontroleerde en veilige wijze te kunnen rijden met jouw tractor.

Trekkerrijbewijs halen

Hoe snel kun je het trekkerrijbewijs halen?

Je kunt het trekkerrijbewijs halen binnen 2 dagen. Hoe snel je erover doet, hangt natuurlijk weer af van je vaardigheden en je talent. Als je van plan bent om te starten met de lessen, dien je een gezondheidsverklaring te regelen via de website van het CBR. Je kunt hier inloggen met je DigiD en de gezondheidsverklaring invullen. De verklaring wordt beoordeeld door het CBR. Zonder deze verklaring mag je rijexamen doen. Het theorie-examen kun je doen vanaf het moment dat je 15,5 jaar bent en het praktijkexamen vanaf je 16e jaar.

Theorie

Waarom is een tractorrijbewijs verplicht?

Een tractorrijbewijs is een T-rijbewijs. Het is verplicht om dit te behalen als je met een tractor-, land- en bosbouwtrekker of een MMBS wilt rijden. Sinds 1 juli 2015 is de regel ingevoerd om dit rijbewijs te behalen, omdat er voorheen veel ongelukken met tractoren en landbouwvoertuigen gebeurden. Bij Kees de Vaan Opleidingen word je vakkundig opgeleid om op een veilige en gecontroleerde manier met jouw voertuig te kunnen rijden.

Volg je een opleiding in de groen-, grond- of infrasector? Dan is het mogelijk om subsidie te krijgen voor het halen van je T-rijbewijs. Deze vergoeding kan oplopen tot 700 euro.

Voor welke voertuigen geldt het rijbewijs T?

Het rijbewijs T geldt voor voertuigen met een beperkte snelheid. Deze voertuigen mogen niet harder rijden dan 25 of 45 kilometer per uur. Voorbeelden hiervan zijn een vorkheftruck, SRV-wagens, bezemwagens en wegtreintjes.