26 juni 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

fiets vervoeren

Schade voorkomen tijdens fiets vervoeren

Je kunt natuurlijk niet overal naartoe fietsen als je daar wilt fietsen. Dan ben je al uitgeput voor je er bent. Of misschien ga je op vakantie en wil je daar in de buurt ook fietsen, dan kun je natuurlijk ook niet er op de fiets naartoe gaan. Dan moet je dus de fiets vervoeren met de auto. Dit moet natuurlijk zo veilig mogelijk worden gedaan. Als je dit niet kan de fiets beschadigen en dat zou natuurlijk heel erg zonde zijn. In plaats van dat je de fiets op een fietsendrager zet kun je er ook voor kiezen om de hele fiets uit elkaar te halen. Dit klinkt misschien als veel werk voor niet wielrenners, maar een wielrenfiets is makkelijk uit elkaar te halen en ook weer makkelijk in elkaar te zetten.

fiets vervoeren

Gebruik de juiste tools

Als je er kiest voor fiets vervoeren moet je dit natuurlijk op een goede manier doen. Vaak kun je de wielen er al snel vanaf halen door deze los te klikken. De voorband dan. De achterband is een ander verhaal want dan zit je ook nog met de tandwielen waar de ketting op ligt. Als je de juiste tools hiervoor hebt is dit vaak ook geen probleem en heb je het achterwiel er ook binnen een mum van tijd af. Dan kun je de hele fiets in stukken bijvoorbeeld in de dakkoffer doen om ruimte te besparen. Zorg er dan wel voor dat alles stevig ligt en ook niet te vol.

De fietsendrager

Je kunt er voor kiezen om de fiets te vervoeren met een fietsendrager of dakdrager. Dit zorgt ervoor dat je de fiets niet helemaal uit elkaar hoeft te halen en ook geen ruimte hoeft te hebben in de kofferbak of in de dakkoffer. Zo kun je dus meer meenemen maar ook op locatie genieten van een mooie fietsroute.