26 juni 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

ik wil mijn auto verkopen

Zo blijft de kleur van jouw auto mooi en glanzend! 

Ben jij benieuwd hoe je de kleur van je auto mooi kan houden? Dan is deze blog voor jou. Hoe bescherm je je auto tegen verkleuring en beschadigingen? Hier hebben wij allemaal tips voor! 

Onderhoud

Het is super belangrijk om je auto op de juiste manier te wassen, met ook de juiste materialen. Gebruik geen allesreiniger maar ga voor een autoshampoo. Daarnaast is het belangrijk om zachte sponzen te gebruiken, een harde borstel of schuurspons kan krassen achterlaten. En dit wil je natuurlijk voorkomen. Na het wassen is het ook goed hem droog te maken met een zachte doek, hiermee voorkom je kalkvlekken. Na het wassen en drogen kan je er ook nog voor kiezen om je auto in te smeren met wax. Wax werkt als een beschermend laagje waardoor vuil en vocht van de auto af rolt. Ook beschermt wax tegen de zon. Hier zal de kleur van je auto dan ook mooier blijven. 

Voorkomen 

Het is altijd beter om beschadigingen te voorkomen, hierdoor blijft je auto mooi en daalt de waarde niet. Daarom is het belangrijk om je auto regelmatig te wassen. Als er zand of vogelpoep op de lak zit, kan dit na enige tijd schade aanbrengen. Als je de mogelijkheid hebt is het ook beter om je auto in de schaduw te zetten. Hierdoor zal de kleur van je auto niet aangetast worden. Heb je geen mogelijkheid om je auto in de schaduw te zetten? Dan kan je altijd nog een autohoes aanschaffen. Deze houdt zon en vuil tegen. Je auto zal een prachtige glans en kleur behouden! 

Nieuwe kleur? 

Soms is het tijd voor een nieuwe kleur. Een compleet nieuwe lak aan laten brengen is best prijzig. Maar gelukkig zijn er ook andere opties, zoals dippen. Met een goede dip heb je voor een paar honderd euro een nieuw kleurtje! Bij Spraydip is de keuze enorm in kleurtjes en finishes. Hierdoor is er voor iedereen wel wat wils. Wanneer ga jij voor een nieuwe kleur?