21 april 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

Alles over RDW check

We weten allemaal wat een RDW is. Het RDW of Rijksdienst voor het Wegverkeer is namelijk een belangrijk orgaan van de Nederlandse overheid. Bij hun staan alle rijbewijzen en voertuigen geregistreerd. Ben je dus op zoek naar voertuiginformatie? Doe de RDW check en zo vind je alle nodige informatie. In dit artikel zullen wij het hebben over alles van de RDW check.

Wat is een RDW check?

Een RDW check geeft jou namelijk de mogelijkheid om informatie te verschaffen over een voertuig. Het Rijksdienst voor het Wegverkeer is in het bezit van alle informatie over een voertuig. Je kunt hier bijvoorbeeld informatie winnen over de vorige eigenaren, schade historie, de apk-keuring en nog veel meer. Zo een RDW check kon je vroeger alleen bij het RDW doen, maar met de ontwikkeling is het nu ook mogelijk om het bij RDW-erkende websites en bedrijven te doen.

Waarom RDW check?

Een kenteken check brengt een aantal voordelen met zich mee, vooral als je een tweedehandse auto wilt aanschaffen. Ben je dus op zoek naar achtergrond informatie van de auto die je wilt aanschaffen, doe dan de RDW check. Met de RDW check kun je controleren als de auto voldoet aan jouw wensen en of het werkelijk geregistreerd staat bij het RDW. Wanneer je de RDW check doet kom je achter een aantal gegevens zoals: schadeverleden van de auto, vorige eigenaren, dag -en nieuwwaarde van de auto, onderhoudsverleden, APK-keuring etc…