20 mei 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

Auto leasen en het grote misverstand wat er over bestaat

Bij het auto leasen wordt heel vaak een verkeerd beeld opgehangen. Heel veel mensen denken immers dat een auto leasen alleen maar is voor mensen die een wagen van de zaak krijgen. Spijtig genoeg is dit een groot misverstand. Vergeet niet uit het oog dat autoproducenten maar een doel voor ogen hebben. En dat is zoveel mogelijk auto’s verkopen en aan de man brengen. Ze zijn er degelijk van bewust dat niet alle mensen in staat zijn om een nieuwe auto te kopen en spelen hier heel handig op in. De meest klassieke manier is uiteraard lenen voor je auto. Maar de jongste jaren zijn er andere mogelijkheden voor handen om met een fonkelnieuwe auto te rijden. Met name het auto leasen.

 Nieuwe auto kopen versus een auto leasen

Als je van plan bent een nieuwe auto te kopen, moet je vaak in een keer het bedrag op tafel neerleggen. Gelukkig bestaat er een optie om de geldsom over vijf jaar uit te smeren. Het grote voordeel van kopen in vergelijking met auto leasen is dat het maandelijks bedrag een heel stuk lager ligt. Je zal zelf moeten overwegen wat het beste uitkomt. Vergeet niet dat na enkele jaren de onderhoudskosten gevoelig kunnen gaan oplopen. Daarnaast moet je weten welke je plannen zijn. Ben je van plan om tien jaar met dezelfde auto rond te rijden of niet.

 De voordelen van privé auto leasen

Privé auto leasen biedt heel wat voordelen en mogelijkheden. Je krijgt de kans om met een fonkelnieuwe auto rond te rijden. Het totaalbedrag dat je maandelijks betaalt ligt wel hoger dan als je gaat lenen voor een auto, maar daar staat tegenover dat in de maandelijkse som onderhoudskosten, wegenbelasting, autoverzekering en dergelijke inbegrepen zijn. De nadelen om een auto lease contract af te sluiten is dat je met een leasemaatschappij een langdurig contract afsluit van een aantal jaren. Het is nauwelijks mogelijk om dit contract vroegtijdig op te zeggen. Voor wie zijn job verliest is dit vaak een hele streep door de rekening.