18 juli 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

De voordelen van een treeplank

Heb jij net een nieuwe bedrijfswagen aangeschaft, dan zijn hier natuurlijk de nodige kosten mee gemoeid gegaan. Je wilt dus het liefst dat je bedrijfswagen zolang mogelijk in opperste staat van conditie blijft. Het gebruik van een treeplank is dan een goede eerste stap om ervoor te zorgen dat jouw bus beschermt wordt. Om je een idee te geven wat een treeplank nu exact is en hoe het kan helpen om jouw bedrijfswagen of bus te beschermen, hebben we hieronder een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

Wat is een treeplank?

Een treeplank is een plank, die wordt bevestigd aan de onderkant van je auto of bus. In de meeste gevallen wordt ervoor gekozen dit te doen bij met name bedrijfswagens. Deze plank zorgt er niet alleen voor dat je een stuk gemakkelijker kunt instappen, bij vooral wat hogere auto’s, maar beschermt ook nog eens de zijkant van je auto. Ook zorgt het ervoor dat er veel minder vuil naar binnen wordt meegenomen onder je schoenen, aangezien je gemakkelijk ej schoenen eerst af kunt kloppen aan de treeplank. Waar je normaliter deze mogelijkheid vaak niet hebt, zorgt een treeplank hier dus wel voor. Uiteraard zijn er nog tal van voordelen te bedenken waarom het verstandig is te kiezen voor een treeplank. Om je een idee te geven, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn meerdere voordelen te bedenken waardoor het aan te raden is om te kiezen voor een treeplank. Eén van de voordelen is natuurlijk dat je vooral in een busje die vaak wat hoger zijn dan een auto, gemakkelijker en dus ook veiliger kunt in- en uitstappen. Vooral oudere mensen die slechter te been zijn, hebben hier vaak extra moeite mee. Ook zorgen deze planken ervoor dat de zijkant van je auto wordt beschermd. Vooral wanneer je met enige regelmaat over wat onverharde wegen rijdt, loop je natuurlijk het risico dat steentje of ander vuil gemakkelijk tegen je auto kunnen aankomen. Door het laten plaatsen van deze, ook wel ‘sidebars’ genoemd, voorkom je dat de zijkanten van je auto of bus kunne beschadigen. 

Hoe wordt een treeplank gemonteerd

In principe kun je, wanneer je een beetje technisch bent, deze planken gemakkelijk en snel zelf bevestigen. Wel is het belangrijk dat je goed weet wat je doet. Je zit er natuurlijk niet op te wachten, dat wanneer jij met 100 kilometer per uur of harder over de snelweg rijdt er ineens een plank loslaat. Je kunt er dus misschien beter voor kiezen wanneer je niet heel technisch bent om het te laten doen door een vakgarage. Zo weet je namelijk zeker dat alles goed wordt gemonteerd en hoef jij je geen zorgen te maken over eventuele kans op ongelukken.