18 juli 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

Een elektrische auto laden

Je hebt een elektrische auto gekocht, en nu? Deze auto moet je elektrisch laden. Het aantal elektrische auto`s groeit enorm op dit moment. Echter zijn er op dit moment nog niet overal laadpalen. Hierdoor wordt de elektrische rijder toch nog beperkt i.v.m. het aanbod hiervan en kun je nog niet genieten van de volledige vrijheid die een elektrische auto je zou bieden. Om alle elektrische rijders toch overal van hun vrijheid te kunnen laten genieten bouwt Yeet! slimme laadnetwerken waarbij rekening gehouden wordt met de behoeften van elektrische rijders in die betreffende regio zodat je vrijwel overal je auto elektrisch laden kunt.

Wie of wat is Yeet!

Yeet! is een internationaal bedrijf wat aan de hand van diverse onderzoeken data verzamelt over het aantal en het gebruik van elektrische auto`s in een bepaalde regio. Met deze gegevens is Yeet! in staat om slimme laadnetwerken te bouwen. Yeet! bestaat al sinds 2019 en rolt voor eind 2021 48 locaties uit, verdeeld over België, Nederland, Luxemburg en Duitsland. Zij vinden het belangrijk dat alle elektrische rijders overal hun auto`s elektrisch laden kunnen, en bepalen hiervoor strategische laadpunten. Hierbij wordt o.a. ook gekeken naar de aanwezige stroomvoorzieningen.

Advies

Yeet! Consultancy kan ook adviseren bij het kiezen en installeren van laadoplossingen bij bedrijven op hun eigen parkeerplaats. Het aanleggen van laadsystemen is een gecompliceerde aangelegenheid. Het begint al met het kiezen van het juiste systeem en hoe groot deze moet zijn. Vervolgens moet de juiste vergunning geregeld worden, en zal er onderzocht moeten worden of het elektriciteitsnet wel geschikt is hiervoor. Wanneer de installatie opgeleverd is, zal deze ook onderhouden moeten worden. Het onderhouden en natuurlijk monitoren is een van de zaken die Yeet! ook kan uitvoeren. Op deze manier wordt  elektrisch laden voor iedereen overal bereikbaar.

Action cam