21 april 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

Een hydraulische handrem is geschikt voor vrijwel iedere auto

Ben je een fanatiek rallyrijder of ben je de trotse bezitter van een driftauto? Dan is een hydraulische handrem wellicht een goede suggestie. Door te kiezen voor een hydraulisch remsysteem bevorder je de veiligheid tijdens het rijden. De hydraulische handrem is namelijk veel krachtiger dan een conventioneel systeem. Zeker als je offroad rijdt kan dit het verschil maken tussen veilig rijden of een ongeluk krijgen. Daarom zijn ook veel 4-wheel drives met een dergelijk remsysteem uitgerust. Soms al vanaf de fabriek, maar later inbouwen kan uiteraard ook.

De montage van een hydraulische handrem kunt u vaak zelf doen

Veel bezitters van rallywagens vinden het leuk om aan hun auto te klussen. Ook het vervangen van de gewone handrem door een hydraulische handrem kun je in veel gevallen gewoon zelf doen. Je moet alleen goed bekijken of jouw wagen beschikt over rechte remleidingen of gekruiste remleidingen. Je kunt de hydraulische handrem gewoon aansluiten op de bestaande leidingen, deze hoeven dus niet vervangen te worden. Het maakt daarbij niet uit of de auto beschikt over statische leidingen of flexibele remleidingen. Wel is het natuurlijk verstandig om de vervanging alleen zelf te doen als je voldoende kennis van zaken hebt.

Een nieuw remsysteem voor uw auto online kopen

Zoals vrijwel alles tegenwoordig kun je ook een hydraulische handrem voor de auto gewoon online kopen. De systemen zijn universeel en zijn dus geschikt voor zo ongeveer iedere rallywagen of offroad auto. Je kunt ook reparatiesets en andere losse onderdelen online kopen om bij een defect dit op te kunnen lossen zonder dat meteen de gehele rem hoeft te worden vervangen.