20 mei 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

ik wil mijn auto verkopen

Hoe werkt het verkopen van een auto via een platform?

Een auto verkopen via een platform is een hele makkelijke manier om van je auto af te komen. Het kost jezelf niet veel tijd en moeite, maar je auto zal wel snel verkocht worden. Als eerste moet je de auto online vermelden door middel van foto’s en een beschrijving van alle functies, maar ook van de staat waarin de auto verkeerd. Door een platform in te schakelen hoef je hier zelf niks meer aan te doen. Het platform gaat namelijk voor je aan de slag. Zo zorgen zij ervoor dat de auto op de juiste manier geadverteerd wordt en dat het contact met de potentiële kopers ook goed loopt.

Aanmelden, te koop zetten en verkopen

De eerste stap bij een wagen verkopen via een platform is het aanmelden. Hier moet je alle gegevens van de wagen invullen en een paar vragen over de staat van de wagen beantwoorden. Dan kom je bij het gedeelte waarbij je de details van de wagen moet vermelden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bepaalde details die de wagen uniek maken. Als laatste voeg je een aantal foto’s toe van de wagen en laat je contactgegevens achter. Dan gaat een platform voor jou aan de slag met het daadwerkelijk te koop zetten, contact houden met potentiële kopers en uiteindelijk verkopen van de wagen.

Bod accepteren, verkoopovereenkomst tekenen en overdracht

Het is fijn om nog enige inspraak te hebben als jouw auto verkocht wordt. Daarom zorgen platforms er vaak voor dat dingen overlegd worden met jou. Zo zullen realistische boden die worden gedaan op de auto, ook altijd eerst met de verkoper besproken worden. Als er uiteindelijk een bod geaccepteerd is, dan gaat het platform door naar een verkoopovereenkomst. Deze wordt zowel door de verkoper als door de koper ondertekend. Als dit allemaal geregeld is, zal het platform vaak ook nog helpen met de bezorging en met de daadwerkelijke overdracht van de auto. Uiteindelijk is de auto verkocht zonder dat je hier zelf al te veel tijd in hebt gestoken.