18 juli 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

Koopt u een schade auto?

Wanneer we goed op het internet kijken is er een groot aanbod aan schadeauto’s te vinden. Heeft u wel eens er over nagedacht om een auto met schade te kopen. Om vervolgens de schade te laten repareren door een vakman om hiermee goedkoper uit te zijn? Is een schadeauto kopen wel zo verstandig? Wij zijn voor u op onderzoek gegaan. Niet alleen auto’s van particulieren maar ook lease auto’s en voornamelijk zakelijke voertuig raken eerder bij een aanrijding betrokken. De deze auto’s worden intensiever gebruikt. Helaas is het merendeel is hybride of diesel. Dit is lastig wanneer u op zoek bent naar een benzineauto. Maar ook hier van is voldoende aanbod te vinden.

saodnl

Ga je een vergelijking maken tussen de schadeauto en een soortgelijk goede auto zonder gebreken dan is er maar een beperkte winst haalbaar. Plaatwerkonderdelen moeten via de dealer worden besteld en zijn altijd erg duur. Ook een goede spuiter, plaatwerker kost je een hoop centen. Daarnaast is er veel vraag naar kapotte auto’s vanuit het buitenland. Het repareren van een schadeauto’s is daar gewoon stukken goedkoper. Tevens kan de autosloperij, het autodemontage ook interesse tonen in de schadeauto. Zij behalen winst doordat de auto in onderdelen kan worden verkocht. Op de langere termijn zullen alle onderdelen zijn verkocht wat meer opbrengst genereert. Ook niet onbelangrijk is het feit dat voor schadeauto’s erg hoge prijzen worden gevraagd. Het lijkt er soms op dat de handelaren denkt dat de schadeauto meer mag kosten als een goede auto.

26_maart_14.01011

Mocht u toch de auto tegengekomen die wel aantrekkelijk geprijsd is, maak dan goed een afweging! Het schadevoertuig zal altijd een schade verleden blijven behouden. Ook na vakkundige reparatie is dit nog zichtbaar. Koopt u een goede auto dan is vaak de historie bekend. Wat bij verkopen van de auto een positieve invloed kan hebben. Het kopen van een schadeauto kan interessant zijn wanneer u over de grens een auto koopt. Bij het invoeren van een schadeauto kunt u een tegenrapport laten opstellen waardoor u minder BPM hoeft af te dragen hierdoor heeft u altijd voordeel. Maar ook dan blijft het schade-auto die ook nog eens is geïmporteerd waardoor de historie totaal niet bekend is.