20 mei 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

Maak je logistiek beter met Kumatech AGV’s

Binnen de wereld van de logistiek is er altijd beweging. Dit kun je letterlijk nemen, maar ook zeker figuurlijk gebeurt er altijd veel. Juist binnen de logistiek is het zo dat je ook op het gebied van ontwikkeling niet stil kan blijven staan, anders word je ingehaald door de concurrent. Voor het verbeteren zou je gebruik kunnen maken van AGV’s. Misschien vraag je je af wat dat is en hoe je daar je logistiek mee zou kunnen verbeteren? Lees hier meer over in dit artikel. 

Wat is een AGV? 

AGV is een afkorting die staat voor Automated Guided Vehicles. Dit zijn volledig geautomatiseerde voertuigen. Deze voertuigen kunnen zich zonder bemanning helemaal zelf door een ruimte heen manoeuvreren. 

Helemaal als je een bedrijf hebt waar in ploegen wordt gewerkt kan je hier op verschillende vlakken je voordeel uithalen. Zodra een dienst voorbij is blijft het voertuig gewoon door rijden en het werk zet zich gewoon voort. 

Efficiënter en veiliger aan het werk

Het gebruik van een AGV palletwagen kan oplossingen bieden op het gebied van veiligheid en efficiëntie. Een AVG is helemaal te programmeren. Zo zou je bijvoorbeeld een stapel pallets met producten die net uit productie gekomen zijn van de productieafdeling naar het magazijn kunnen laten brengen.

Helemaal als een handeling steeds weer terug blijft komen is het aan te raden om gebruik te maken van een AVG. Hoewel je de AVG’s zonder bemanning kunt laten rijden kunnen er soms ook gevallen zijn waarbij manuele besturing wel noodzakelijk is. In dat geval is het makkelijk om om te schakelen van AVG naar manueel. 

Wat maakt AVG’s veiliger?

Door de aangepaste en constante snelheid en het bewegen dat je voor kan programmeren is het een veiligere en meer efficiënte manier van werken. Vergelijk het met een medewerker die de hele dag dezelfde beweging moet maken, die wordt moe en de snelheid neemt af. Dat is iets dat je met een AVG niet tegen zal komen. 

Waarom je moet kiezen voor Kumatech AGV’s?

Kumatech is een bedrijf dat zich vooral bezig houdt met verborgen interne kosten. Zij richten zich vooral op de verbeteringen op het gebied van de logistiek. Om bedrijven hierbij te helpen hebben ze AVG’s in hun assortiment zitten. Maar daarnaast hebben ze ook opslagtorens en palletdispenser.

Met Kumatech AGV’s is het mogelijk om het hele logistiek gebeuren binnen je warehouse of magazijn verder te optimaliseren en verbeteren. Met het gebruik van AVG’s heeft een bedrijf minder mensen nodig. AVG’s nemen veel werk uit handen van mensen. Het werk wordt op een constant tempo gedaan en het werk is ook nog eens veiliger ook. 

De verschillende AVG’s kunnen met elkaar communiceren en weten van elkaar waar ze mee bezig zijn en waar. Zo zullen ze elkaar nooit in de weg gaan rijden. Daarnaast kun je ze ook helemaal afstellen op het gebruik van de opslagtorens en de palletdispensers. Op verschillende vlakken gaat je logistieke proces in een keer met sprongen vooruit. Et een flinke kostenbesparing als cadeautje.