18 juli 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

Snorscooters populair onder jongeren

scooterSnorscooters populair onder jongeren


De populariteit van de snorscooter is de laatste jaren enorm toegenomen, met name onder jongeren. De toenemende populariteit kan verklaard worden door onder meer het gemak dat de snorscooter biedt ten opzichte van de brommer. Een helm is niet nodig; het is opstappen en rijden. Het aantal verkochte snorscooters bestaat naar schatting voor ruim drie kwart uit snorscooters. De verkoopcijfers van bromfietsen dalen, die van snorscooters stijgen. Er zijn op dit moment in Nederland ongeveer evenveel bromfietsen als snorscooters. Hugo hillenaar

In Nederland geldt voor berijders van snorscooters geen helmplicht De snorscooter dient voorzien te zijn van een blauwe kentekenplaat (bij een bromfiets is deze geel). Voor het besturen van een snorscooter dient men ten minste een rijbewijs AM te bezitten, dit kan vanaf 16 jaar. Een WA verzekering is verplicht.

De maximale snelheid die men met een snorscooter mag rijden, is 25 kilometer per uur. Verder gelden voor snorscooters vaak de verkeersregels die ook voor fietsers gelden. Zo dient men van het fietspad gebruik maken als dat er is, en mag men niet op de stoep rijden.

Men mag echter niet met een snorscooter met zijn tweeën naast elkaar rijden. Ook mag er op onverplichte fietspaden alleen met een uitgeschakelde motor worden gereden. Dit geldt niet voor een snorscooter met een elektromotor. Net als voor bromfietsers is het verboden om mobiel te bellen als men een snorscooter bestuurt.