20 mei 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

Specificaties van Vespa 946

Specificaties van Vespa 946

Ik zal beginnen met wat specificaties van de Vespa 946Vespa946, mijn nieuwe favoriete model. De Vespa 946 heeft haar naam te danken aan het geboortejaar van Vespa, 1946. Het is een elegante scooter met een goede contrast tussen het verleden en de toekomst. Het heeft een monocoque structuur met aluminium elementen. Dit is voor het eerst dat dit gebruikt word en daarom ook baanbrekend. De 125cc scooter wordt lichter en is daarom ook zuiniger qua gebruik. Door de 125cc 3v krachtbron is er een innovatief timingsysteem met drie kleppen. Zo ontstaat er een optimaal verbrandingsproces in de cilinder. De Vespa 946 heeft een vermogen van 8,5 kw bij 8.250 tpm en een maximumkoppel van 10,7 nm bij 6.500 tpm. De Vespa 946 zit vol met technische hoogstandjes, onder andere dus de koetswerk van aluminium met handlebar, zadelsteun, zijpanelen en een spatbord. Door de remsystemen is er een veiligheid gegarandeerd, daarnaast heeft het grote 12 inch wielen en dubbele schijfremmen. Met een Led koplamp en knipperlichten is de technologie vooruitstrevend. Dit was even kort een paar kenmerken. Toen ik het model voor het eerst zag was ik gelijk verliefd. Ik ben dol op het merk en heb dan ook al twee Vespa gehad. Dit wordt mijn derde, ik heb al contact gehad met de dealer en zelfs al een proefrit gemaakt. Het rijdt fantastisch en ik kan niet wachten om hem aan te schaffen. Helaas moet ik nog wel even sparen, maar dat doe ik graag. Over een maand kan ik hem al aanschaffen, ik kies voor de witte, omdat ik dit mooi en elegant vind. Ik heb nog niet veel Vespa 946 gezien in de omgeving dus ik vind het wel cool dat ik straks rondrijd met een unieke scooter. Ik gebruik mijn scooters veel en ga dit ook zeker blijven doen.