18 juli 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

Tijd voor vervanging van je mat

Het kopen van automatten voor jouw voertuig is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat het interieur wordt beschermd. Afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit gaan ze echter niet altijd voor altijd mee. Als ze na verloop van tijd worden verwaarloosd of niet regelmatig worden onderhouden, moeten jouw automatten op een bepaald moment worden vervangen.

Slijtage en scheuren

Als je herhaaldelijk op de mat stapt of als er wrijvingspunten zijn tussen de mat en de pedalen, kunnen gaten beginnen te ontwikkelen of een deel van de mat erodeert. Wanneer dit gebeurt, bestaat de kans dat vuil en puin in het blootgestelde gebied kunnen komen en zich onder jouw automatten kunnen verstoppen. Dit geldt ook voor je kofferbakmat.

Daarom krijgt je geen volledige bescherming meer, vooral niet als je universele automatten gebruikt. Uiteindelijk zul je tijd en moeite moeten besteden aan het schoonmaken van het tapijt, iets wat je in de eerste plaats misschien wilde vermijden door automatten in jouw voertuig te hebben. Dit geldt ook voor je kofferbakmat, deze heeft o.a. als functie om je kofferbak tegen erosie te beschermen.

Vlekken

Na verloop van tijd, als vuil en zout zich beginnen op te hopen, zal het moeilijker zijn om ze te verwijderen als ze niet regelmatig worden onderhouden. Met universele automatten kun je een punt bereiken waarop geen terugkeer meer mogelijk is en de vlekken zullen bijna niet meer te verwijderen zijn.

Als je merkt dat geen enkele hoeveelheid vlekverwijderingsproducten werkt, kan dit een teken zijn dat jouw huidige automatten moeten worden vervangen, op maat gemaakte automatten zullen veel beter werk doen om vlekken te voorkomen. Dit geldt ook weer voor de kofferbakmat, wanneer deze op maat gemaakt is dan is de bescherming optimaal.

Veiligheid

Er zijn automatten die niet zijn vastgezet of vastgemaakt met veiligheidsclips. Afhankelijk van het materiaal kunnen extreme weersomstandigheden ertoe leiden dat de automatten hun structurele integriteit verliezen.

Het kan zijn dat je begint te merken dat de matten niet zo goed de contouren van het interieur van jouw voertuig volgen als vroeger en dat er gaten zullen ontstaan. Hierdoor kan ongewenst vuil onder jouw automatten komen, waardoor het tapijt bloot komt te liggen en indien onbehandeld kan een grondige reiniging nodig zijn.

Als je je bovendien realiseert dat jouw automatten niet vastzitten en wegglijden, kan dit jou en jouw passagiers in gevaar brengen. De mat kan de gas- of rempedalen hinderen. Wanneer jouw automatten een gevaar voor het rijden worden, is het tijd om ze onmiddellijk te laten vervangen.

Onvoldoende bescherming

Toen jij jouw auto voor het eerst kocht, waren er waarschijnlijk niet veel opties beschikbaar of dacht je zelfs dat de matten die je oorspronkelijk had gekocht voldoende waren.

Nu heb je wellicht kinderen, huisdieren of andere veranderingen in je levensstijl en realiseer je je dat je extra bescherming nodig hebt om je interieur schoon te houden. Als dit het geval is, is het de moeite waard om automatten van verschillende merken te vergelijken om te zien hoeveel bescherming voor jou geschikt is.

Nieuwe auto gevoel

Het kopen van nieuwe automatten zal het uiterlijk van je interieur drastisch verbeteren en het is ook veel kosteneffectiever dan het kopen van een nieuwe auto.