25 juni 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

Voordelen van het gebruik van rolkooi padding

Een prachtige sportauto is niet compleet, zonder rolkooi padding te gebruiken aan de binnenzijde van het voertuig. Met deze rolkooi padding maakt u de kans op vervelend lichamelijk letsel tijdens uw deelname aan competitieve races een stuk kleiner. De padding is eigenlijk niets meer dan een speciaal soort schuimrubber. Het schuimrubber zorgt ervoor dat de klap van een botsing met de beugels binnen uw voertuig enigszins gedempt wordt. Zo is de kans op bijvoorbeeld blauwe plekken op uw armen, benen en nek een stuk kleiner! Reden genoeg om het gebruik van een rolkooi padding in uw auto te overwegen.

Er zijn verschillende situaties waarin u blauwe plekken op kunt lopen tijdens het racen. Denk bijvoorbeeld aan een botsing met andere voertuigen op het parcours, de zijwaartse krachten die op u werken tijdens het nemen van een bocht, enzovoorts. Het zijn simpele voorbeelden van situaties die tot blauwe plekken kunnen leiden zonder rolkooi padding in uw voertuig.

Rolkooi padding bestellen is heel eenvoudig

Het bestellen en aanbrengen van de rolkooi padding in uw auto is tegenwoordig heel eenvoudig. Er zijn verschillende webwinkels waar u dit schuimrubber kunt bestellen. In veel van deze webwinkels heeft u zelfs de keuze uit meerdere kleuren. Denk aan een stijlvolle zwarte rolkooi padding, een rode variant of een blauw type schuimrubber. Bovenal is de kwaliteit van het schuimrubber in veel van deze webwinkels bijzonder goed. De kans op lichamelijk letsel tijdens een botsing met de beugels in uw auto is zodoende relatief klein.