18 juli 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

Waarom een kenteken check voor je nieuwe Honda?

Sta je op het punt een nieuwe tweedehands Honda te kopen via een platform als Autoscout24, Autrader, Autotrack, Marktplaats, Speurders of een ander platform? Dan wil je verzekerd zijn dat alles klopt. Helaas komt het nog al te vaak voor dat er gefraudeerd met de gegevens, met name omtrent de kilometerstand en het schadeverleden. Verkeerde cijfers doorgeven geeft verkopers de mogelijkheid een hogere vraagprijs te vragen voor hun Honda.

Kenteken

Wat valt hier tegen te doen?

Controleren van voertuiggegevens kan eenvoudig via de RDW, op deze wijze krijg je alle basis informatie van een voertuig binnen. Met name de specificaties van het voertuig en de APK verloopdatum. Dit geeft niet genoeg inzicht of de auto in het verleden gestolen is, hoe vaak er schade is geweest en wat deze schade is geweest en wat de correcte RDW kilometerstand is. Maar dankzij het uitvoeren van een kentekencheck op websites als Kentekencheck.net kun je eenvoudig meer gegevens opvragen.

Deze websites bieden de mogelijkheid om extra data op te vragen naast de standaard voertuiggegevens. Hiermee krijg je dus inzicht in het schadeverleden en de ‘correcte’ kilometerstand. Dit is dus erg handig als je op het punt staat een auto aan te schaffen, welke uiteraard niet nieuw is. Je kunt door een snelle kenteken check een aantal extra gegevens opvragen en binnen enkele minuten weten hoe het ervoor staat met de auto waar jij interesse in hebt. Hiermee voorkom je dat een gestolen auto koopt, een auto koopt welke een ander schadeverleden heeft gehad dan wordt aangegeven of dat de kilometerstand hoger ligt dan wordt aangegeven. Allemaal factoren om af te zien van de koop, gezien er wordt gefraudeerd met de gegevens.
Met name omtrent de kilometerstand wordt veel gefraudeerd in Nederland. Cijfers van afgelopen jaren tonen aan dat circa 5% van de kilometerstanden niet correct is. Wat betekent dat 1 op de 20 auto’s een andere kilometerstand heeft dan wordt aangegeven.
Bron: Autoverkoopsites.com