26 juni 2024

Argo 5×5

Argo 5×5

De beste motorverzekeringen van 2022

Het is in Nederland verplicht om je motor te verzekeren. Als je onverzekerd rondrijdt en bijvoorbeeld een ongeluk veroorzaakt, dan kun je je leven lang voor de schade gaan werken. Bij een onverzekerd voertuig wordt er namelijk geen enkele schade vergoed. Om over de boete nog maar te zwijgen. Het is dus altijd verplicht om je motor te verzekeren. Wil je je oldtimer motor verzekeren? Lees dan snel verder en ontdek welke verzekeringen er allemaal voor jou beschikbaar zijn!

WA verzekering

De eerste verzekering die je kunt kiezen voor je motor is de WA verzekering. De WA verzekering is voor iedereen verplicht om te hebben. Het is de goedkoopste verzekering en het dekt om die reden dus niet enorm veel verschillende dingen. De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering biedt alleen dekking voor schade die jij aan anderen aandoet. Je krijgt dus geen geld voor schade aan je eigen auto, maar het beschermd andere weggebruikers als jij een ongeluk veroorzaakt.

Allrisk verzekering

Een verzekering die wel alle mogelijke schades dekt is de allrisk motorverzekering. De allrisk verzekering is de meest complete verzekering die er bestaat. Deze verzekering dekt ook de schade die je aan je eigen motor toebrengt, bijvoorbeeld bij een ongeluk of bij iets doms als parkeerschade. Daarnaast is bij een allrisk motorverzekering ook diefstal, vandalisme, ruitschade en schade door brand, storm en inbraak verzekerd.

Casco verzekering

Een casco verzekering is te vergelijken met de WA verzekering. Het dekt dezelfde dingen, maar het heeft nog een aantal extraatjes. Zo dekt deze verzekering ook schade door hagel, storm, brand en diefstal. Daarnaast valt eventuele ruitschade ook binnen dit pakket.